Опубліковано 03-06-2020


07 квітня 2020 року Божого в день Благовіщення Пресвятої Богородиці, Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, очолив Святкове Богослужіння в Свято-Покровському Кафедральному Соборі м.Івано-Франківська. Високопреосвященнійшому Владиці співслужили Преосвященний Павло, Єпископ Коломийський, вікарій Івано-Франківської Єпархії, схиігумен Адам (Перванчук), скитоначальник Свято-Покровського скита с.Кулачківці та клір Собору.

На Запричасному проповідь на тему свята виголосив Єпископ Павло. Після Літургії Владика Павло від імені братії монастирів привітав Митрополита Андрія з 30-річним ювілеєм Архієрейської хіротонії, яка відбулася в храмі «Благовіщення Пресвятої Богородиці» с.Підгайчики Коломийського благочиння 07 квітня 1990 року Божого та зачитав вітальний лист на адресу ювіляра від Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля ПЦУ, а митр.прот.Роман Козак, заступник секретаря Єпархіального управління, вручив Його Високопреосвященству Орден «Св.Арх.Михаїла» І ст., благословенний Предстоятелем.

Від імені Єпархіального управління вітання Владиці склав секретар митр.прот.Богдан Романюк, який також зачитав вітання ювіляру від голови Івано-Франківської ОДА п.Віталія Федоріва та міського голови м.Івано-Франківська п.Руслана Марцінківа. Від кліру Собору Владику-Митрополита привітав митр.прот.Іоан Стефанків та підніс в дар Його Високопреосвященству ікону «Благовіщення Пресвятої Богородиці».

Від імені монастирських скитів Митрополита Андрія привітав схиігумен Адам. Владика Андрій щиро подякував Його Блаженству, присутньому духовенству та парафіяном Собору за спільну молитву, згадавши події тридцятирічної давнини, наголосивши про нелегкий шлях ІІІ-ого відродження УАПЦ, в т.ч.єпископату, до числа перших з яких Господь вибрав і його. «Спільна молитва та невтомна праця духовенства та вірних була почута Всевишнім, і ми, православні України об»єднались і отримали довгоочікуваний Автокефальний статус Православної Церкви України – Томос з рук Вселенського Патріарха Варфоломія, який був вручений Предстоятелю ПЦУ Блаженнійшому Епіфанію, Митрополиту Київському і всієї України 06 січня 2019 року Божого в Патріаршому Соборі Вселенського Партіархату «Вмч.Юрія Переможця» на Фанарі і я щасливий та вдячний Богові за можливість бути співучасником цієї духовної та історичної радості» - зі зворушеністю згадував Владика.

Богослужіння супроводжувалося співом Архієрейського хору під керівництвом п. Юлії Гунчак.

Урочиста відправа пройшла в особливій благовійності, враховуючи складну ситуацію через загрозу поширення коронавірусу з дотриманням карантинних обмежень.

 


Назад Усі новини