Опубліковано 15-10-2024


14 жовтня 2024 року Божого, у день величного свята Покрова Пресвятої Богородиці, у Свято-Покровському Кафедральному Соборі Православної Церкви України м. Івано-Франківська відбулось святкове архієрейське Богослужіння з нагоди храмового Дня.

Всенічне бдіння напередодні свята очолив Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Андрій, митрополит Галицький у співслужінні кліру собору та запрошеного духовенства.

Цьогоріч свято Покрови стало особливим для парафіян собору та всієї повноти Івано-Франківської єпархії Православної Церкви України, адже у цей день Керуючий єпархією митрополит Андрій молитовно відзначав свій ювілей – 50-ліття священничої хіротонії.

З цієї нагоди Його Високопреосвященство прийшли привітати вихованці недільної школи при Кафедральному соборі під керівництвом ієрея Олександра Онишкевича та ієрея Михаїла Готича. У свою чергу владика Андрій подякував наймолодшим парафіянам, вручивши їм гостинці.

На завершення всенічної відправи проповідь виголосив настоятель храму «Св. Володимира Великого» м. Галич, декан Галицький митр. прот. Євген Стасюк.

У самий день свята Божественну літургію очолив Високопреосвященнійший Андрій, митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ у співслужінні єпископа Коломийського Павла, вікарія Івано-Франківської Єпархії, кліру собору та духовенства Єпархії.

Перед початком Літургії владика Андрій здійснив освячення кіоту, в якому зберігаються частиці мощей преподобних Іова та Амфілохія Почаївських.

   За Божественною літургією були піднесені молитви за наших воїнів, які захищають незалежність нашої держави України, за владу та народ.

   На запричасному проповідь виголосив декан Тлумацький митр. прот. Василь Стадник.

   Після Літургії владика-митрополит виголосив повчальне слово проповіді у якому розкрив сутність свята. Також владика Андрій з нагоди Храмового свята привітав всіх парафіян Кафедрального собору та відзначив окремих парафіян відзнаками та Благословенними грамотами. Особливі вітання з уст митрополита Андрія лунали для всіх наших захисників та захисниць.

З нагоди Храмового свята та ювілею владику Андрія привітали єпископ Коломийський Павло, секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк, намісники монастирів Єпрахії та отці-декани. Також владику-митрополита привітали заступник міського голови п. Віталій Федорів, голова Тисменицької ТГ п. Тетяна Градюк та її перший заступник п. Руслан Фармус. Зокрема до привітання приєдналися учасники Архієрейського та Любительського хорів. У свою чергу владика подякував усім присутнім за привітання. Богослужіння закінчилось водосвятним молебнем та Хресним ходом довкола собору з іконою Матері Божої Ласкавої Станиславівської з читанням Євангелій та спільною світлиною на згадку про храмове свято.

 


Назад Усі новини