Опубліковано 14-10-2024


13 жовтня 2024 року Божого Високопреосвященнійший Кир Андрій, митрополит Галицький, з архіпастирським візитом відвідав с. Підмихайля Калуського деканату, під час якого здійснив освячення Меморіального комплексу "Лицарям слави та Ангелам Миру". Його Високопреосвященству співслужили настоятель парафіії с. Підмихайля, декан Калуський митр. прот. Богдан Челядин та духовенство деканату. У заходах взяли участь голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації п. Світлана Онищук, перший заступник голови Калуської райдержадміністрації п. Іван Шикеринець, заступник голови райдержадміністрації п. Ярослава Гасяк, представники територіальних громад та інші посадові особи. На урочисте відкриття зібралися громадськість Прикарпаття, серед них військові, родини полеглих Героїв, представники громадських організацій. Особливістю цього дійства було те, що ініціатором та виконавцем робіт є місцевий житель Степан Якимович.

Після освячення комплексу було відслужено панахиду за спокій душ полеглих Героїв України, які віддали життя за нашу державу.

Після цього митрополит Галицький Кир Андрій вручив пам’ятки родинам загиблих і закликав на них Боже благословення. Автору меморіального комплексу Степанові Якимовичу вручив відзнаку Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія – медаль «Хрест Свободи», а також, враховуючи багатолітнє служіння митрофорного протоієрея Богдана Челядина та з нагоди 50-літнього ювілею його священничої хіротонії та служіння на парафії с. Підмихайля – орден «Архістратига Михаїла» ІІ ступеня.

З вітальними словами до присутніх звернулися голова ОВА, військові та запрошені гості. У своїх виступах промовці зазначали, що у селах і містах необхідно встановлювати такі меморіальні комплекси, щоб майбутні покоління знали історію боротьби нашого народу за незалежність.

А також голова обласної військової адміністрації п. Світлана Онищук вручила Степанові Якимовичу медаль «Доблесть Прикарпаття».

На знак пам’яті, шани і безмежної вдячності полеглим Героям присутні поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятника. Від сьогодні про нескореність і силу духу нашого народу жителям села буде нагадувати ця велична скульптурна композиція. Цей меморіальний комплекс – символ пам’яті і вдячності борцям за волю України, який має закарбувати в нашій пам’яті і свідомості подвиг Героїв, що стали на захист свободи і гідності.

Тож нехай Господь упокоїть душі всіх наших полеглих захисників у Своєму Царстві та подасть їм вінці нетління! Нехай вічною буде їхня пам’ять, нехай слава їхня буде з роду в рід. І нехай подвиг їхній надихає нас на боротьбу за Україну, на боротьбу за перемогу і справедливий мир.

 


Назад Усі новини