Опубліковано 04-10-2024


03 жовтня 2024 року Божого Високопреосвященнійший митрополит Галицький Андрій, керуючий Івано-Франківською єпархією, провів збори духовенства Косівського деканату, які проходили в храмі «Благовіщення Пресвятої Богородиці» с.Пістинь. Владику Андрія супроводжували віце-канцлер єпархії митр. прот. Роман Козак та бухгалтер єпархіального управління митр. прот. Олег Мосяк.

На зборах були присутні декан Косівський митр. прот. Петро Дяків та священники деканату.

Перед  початком роботи зборів було відслужено поминальну панахиду за упокій душ загиблих Українських героїв.

 Під час засідання було обговорено загально церковні питання, життя Єпархії та деканату. Основним питанням порядку денного було відзначення у 2025 році 100-ліття з Дня народження та 30-ліття упокоєння Святійшого Патріарха Володимира (Романюка).

Було обговорено та запропоновано ряд заходів по вшануванню пам’яті великого поборника автокефальної Української Православної Церкви та вирішено спільно з оргкомітетами Івано-Франківсько-Галицької та Коломийської єпархій ПЦУ обговорити та прийняти перелік заходів і подати їх на чергове засідання Священного Синоду.

На закінчення зборів декан Косівський митр. прот. Петро Дяків від себе особисто та всього деканату привітав митрополита Андрія з прийдешнім ювілеєм – 50-літтям священничої хіротонії, яка відбулася 14 жовтня 1974 року.

 


Назад Усі новини