Опубліковано 02-10-2024


01 жовтня 2024 року Божого, Високопреосященнійший митрополит Галицький Андрій співслужив Його Блаженству Митрополитові Київському і всієї України Епіфанію, який очолив Божественну літургію у Свято-Успенському кафедральному соборі м. Львова на запрошення митрополита Львівського Макарія, який у цей день відзначав 80-літній ювілей від Дня народження.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви також співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Карпатський і Мукачівський Віктор, єпископ Херсонський і Каховський Борис, єпископ Коломийський Павло, місцеве та запрошене духовенство.

Також молилися захисники Батьківщини, капелани, голова Львівської ОВА Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий та віряни.

Після читання Євангелія Блаженнійший владика виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час богослужіння лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

На закінчення Богослужіння від імені всієї повноти Православної Церкви України Предстоятель привітав митрополита Макарія з ювілеєм.

До привітань ювіляру також приєдналися митрополит Галицький Андрій та єпископ Коломийський Павло, які подарували імениннику на молитовну згадку ікону Пресвятої Богородиці «Станиславівська» та інші подарунки.

Митрополита Андрія та ювіляра – митрополита Макарія пов’язує багатолітня духовна праця у розвитку та утвердженні автокефальної Української Православної Церкви.

 


Назад Усі новини