Опубліковано 16-09-2024


15 вересня 2024 року Божого у дванадцяту неділю після П’ятидесятниці, на запрошення громади та настоятеля храму «Різдва Пресвятої Богородиці» села Гринівці Тлумацького деканату протоієрея Михаїла Моздіра Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Андрій митрополит Галицький очолив Божественну літургію з нагоди 30-річчя освячення храму.

На церковному подвір’ї владику Андрія з хлібом-сіллю зустрів сільський староста Гринишин Богдан Михайлович.

Митрополитові Андрію співслужили декан Тлумацький митр. прот. Василь Стадник та запрошене духовенство Єпархії. На урочистостях були присутні представники влади, численна кількість вірних, які прибули, щоб розділити радість святкування.

На Малому вході з благословіння Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, владика Андрій нагородив настоятеля храму протоієрея Михаїла Моздіра вищою богослужбовою нагородою – правом носіння за богослужінням митри.

Під час відправи Архіпастир підніс посилену молитву Богу за нашу Батьківщину, а також за воїнів, які боронять нашу Україну від нашестя російського окупанта. На запричасному капелан митр. прот. Михайло Возняк виголосив проповідь на тему недільного Євангелія.

Після літургійного відпусту керуючий Єпархією привітав вірян з величною подією, а також нагородив Благословенною Грамотою Предстоятеля ПЦУ з відзнакою Громаду храму «Різдва Пресвятої Богородиці» села Гринівці.

Також було нагороджено відзнаками Івано-Франківської єпархії, а саме:

  • відзнаками «Святої Покрови» Кравчука Івана Федоровича, голову Парафіяльної ради, та паламаря храму Лук’яніва Василя Васильовича;
  • відзнакою «Гетьмана Петра Сагайдачного» воїна ЗСУ Гудяка Івана Івановича, посмертно.

А також благословенними грамотами воїнів та волонтерів – жителів громади.

Закінчилось богослужіння уставним многоліттям та урочистим Хресним ходом навколо храму з читанням Святого Євангелія.

Урочистості завершились спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини