Опубліковано 15-09-2024


14 серпня 2024 року Божого, з благословення Його Високопреосвященства, Високопреосвященнійшого Андрія, митрополита Галицького, Преосвященний єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської єпархії на запрошення громади с.Кутище Тлумацького деканату освятив новозбудований храм-каплицю «Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього» та відслужив у ньому першу Божественну літургію.

Його Преосвященству співслужили декан Тлумацький митр.прот.Василь Стадник, настоятель храму митр. прот.Роман Коржинський та священники Тлумацького деканату.

На Богослужінні були присутні голова Тлумацької територіальної громади п. Ігор Петрук, чисельна кількість вірних.

Після потрійної єктенії Архіпастир возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

Наприкінці богослужіння владика Павло виголосив повчальну проповідь, привітав громаду з визначною подією – освяченням новозбудованого храму. Опісля Його Преосвященство передав будівничим храму-каплиці та жертводавцю Налиснику Богдану Михайловичу Благословенні грамоти Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого митрополита Епіфанія, а Рибку Василя Васильовича та Пону Йосифа Васильовича було нагороджено єпархіальними відзнаками «Покрови Пресвятої Богродиці». Також владика Павло як намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря подарував громаді ікону Пресвятої Богородиці «Угорницька».

Подячне слово мовив настоятель о.Роман Коржинський, який подякував владиці Павлові, духовенству, представникам влади, парафіянам, жертводавцям та всім присутнім за спільну молитву та вручив владиці букет квітів.

Завершилось Богослужіння уставним многоліттям та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини