Опубліковано 24-05-2024


23 травня 2024 року Божого, коли вся держва відзначає День Героїв, у парафіяльно-гарнізонному храмі «Різдва Христового» Православної Церкви України м. Івано-Франківська відбулася знакова подія. Керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ, Високопреосвященнійший митрополит Галицький Андрій у співслужінні Високопреосвященнійшого митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа ПЦУ та Митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина УГКЦ та вікарія Івано-Франківської єпархії ПЦУ єпископа Коломийського Павла, очолив відправу Молебню до Пресвятої Богородиці перед Її іконою «Оранта».

На Богослужінні також були присутні духовенство Івано-Франківської, Івано-Франківсько-Галицької єпархій ПЦУ, Івано-Франківської єпархії УГКЦ, представники влади, військові та родини загиблих.

Після слова митрополита Андрія процесія вірних вийшла на церковне подвір’я, де було освячено нещодавно встановлену Стіну пам’яті, на якій увіковічнено імена загиблих у російсько-українській війні захисників та захисниць з Івано-Франківської територіальної громади, яких на даний час, на превеликий жаль, налічується близько п’яти сотень. Після освячення було відслужено панахиду за полеглими героями.

З поминальним словом до присутніх звернулися митрополит Андрій, митрополит Іоасаф, митрополит Володимир, а також міський голова м.Івано-Франківська п.Руслан Марцінків, народна депутатка п.Оксана Савчук, заступник начальника Івано-Франківського ТЦК підполковник Юрій Мухін та родичі загиблих.

На завершення військовий духовий оркестр виконав духовний гімн «Боже Великий, Єдиний».

 


Назад Усі новини