Опубліковано 05-06-2023


4 червня 2023 року Божого, в День Святої Трійці, Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, Священноархімандрит Свято-Троїцького чоловічого монастиря, що в с. Баня-Березів Косівського деканату, здійснив чин освячення новозбудованого храму «Пресвятої Трійці» Святої обителі, Св. Престолу, іконостасу та очолив у ньому перше Богослужіння.

Новозбудований храм було споруджено на щирі пожертви небайдужих людей за короткий час. Тож нинішній день став по справжньому особливим для всіх.

Церковні дзвони сповістили про прибуття Правлячого Архієрея єпархії. Владику-Митрополита традиційно зустріли хлібом-сіллю, після чого намісник монастиря ігумен Афанасій (Лазарович) запросив Його Високопреосвященство піднести молитви до Господа, здійснити освячення храму та звершити Святу літургію.

Високопреосвященнійшому владиці співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Преосвященнійший єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської єпархії, намісник Свято-Троїцького монастиря ігумен Афанасій, намісник Свято-Михайлівського чоловічого монастиря архімандрит Михаїл, скитоначальник Свято-Покровського скита ігумен Ювеналій, декан Косівський митр. прот. Петро Дяків, декан Коломийський Даниїл Коржинський, декан Яремчанський Дмитро Кашевко та запрошене численне духовенство.

На Малому вході з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, намісника монастиря ігумена Афанасія було возведено у сан архімандрита, клірика Івано-Франківської єпархії ієрея Дмитра Слюсарчука – в сан протоієрея, а диякона Свято-Покровського кафедрального собору м.Івано-Франківська Юрія Семеновича - в сан протодиякона.

Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за якнайшвидше припинення війни.

На запричасному проповідував декан Косівський митр. прот. Петро Дяків. Після Літургії Його Високопреосвященство виголосив проповідь, а також привітав теплими словами намісника монастиря архімандрита Афанасія з визначною подією та вручив для монастиря Благословенну грамоту Предстоятеля. Також відзнаками Предстоятеля, Архієрейськими грамотами та відзнаками Івано-Франківської єпархії ПЦУ були нагороджені численні меценати, жертводавці та прихожани монастиря. Архімандрита Афанасія та всіх присутніх також привітали владика Павло, який подарував ікону Угорницької Божої Матері, присутнє духовенство та духовні чада.

Подячне слово мовив архімандрит Афанасій, який склав слова подяки владиці Андрію за його святительскі молитви та благословення і подарував владиці Андрію та владиці Павлові ікони Пресвятої Трійці та букети троянд.

Відправа завершилась освяченням каплиць та Хресним ходом довкола храму.

 

 


Назад Усі новини