Опубліковано 24-05-2023


24 травня 2023 року Божого  в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої Лаври, під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відбувся Архієрейський Собор Православної Церкви України.

Перед засіданням було звершено молебень на початок всякої справи.

Участь в Соборі взяли 53 архієреї Православної Церкви України. На початку засідання Предстоятель виголосив доповідь про діяльність ПЦУ від часу попереднього Собору (24 травня 2022 р.), після чого відбулося соборне обговорення актуальних питань порядку денного.

У підсумку Архієрейським Собором були ухвалені відповідні постанови. Зокрема, Статут (Положення) про управління Православної Церкви України і Постанова про врегулювання календарного питання в Православній Церкві України.

Окрім того, Собор схвалив роботу Предстоятеля, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, та Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ) й засвідчив йому повну підтримку. Також було затверджено всі рішення ухвалені Священним Синодом УПЦ (ПЦУ) за період з попереднього засідання, відображені в синодальних документах і вкотре засвідчено бажання й готовність вести діалог, мета якого – досягнення єдності українського православ’я навколо Київського престолу на засадах Томоса про автокефалію.

У роботі Архієрейського собору також брав участь Високопреосвященнійши Андрій митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ та Преосвященнійщий Павло єпископ Коломийський, вікарій Івано-Франківської єпархії.

Також цього дня митрополит Андрій та єпископ Павло спів служили Предстоятелю Православної Церкви України за всенічним бдінням у Свято-Михайлівському соборі ПЦУ напередодні свята Вознесіння Господнього та Свт. Епіфанія Кіпрського.

Окрім цього архієреї Івано-Франківської єпархії ПЦУ від себе та всієї повноти Єпархії привітали Блаженнійшого владику з наступаючим Днем Тезоіменитства.

 


Назад Усі новини