Опубліковано 19-04-2023


18 квітня 2023 року Божого сталася знаменна подія для жителів Прикарпаття і, зокрема, міста Івано-Франківська - у храмі Різдва Христового, парафіяни якого нещодавно перейшли під юрисдикцію Православної Церкви України, відбулася перша Архієрейська Божественна Літургія українською  мовою, відправу якої очолив митрополит Галицький Андрій, керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ.

Розділити радість з нагоди Великодня і цієї знаменної події прибули  представники влади – голова міста п. Руслан Марцінків та депутатка Верховної Ради України п. Оксана Савчук, духовенство Єпархії та жителі міста, які радісно сприйняли звістку, що цей парафіяльно-гарнізонний храм вже належить до Православної Церкви України.

На першій Архієрейській Літургії Його Високопреосвященству митрополиту Андрію співслужили єпископ Коломийський Павло, намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря, архімандрит Ювеналій, ігумен Лука та священники Івано-Франківської єпархії. На урочистому вході Митрополита Андрія з вітальним словом зустрів  з хлібом-сіллю голова Парафіяльної ради п. Юрій Мушак, а у притворі храму капелан митр. прот. Василь Дем’яник, який запросив Владику очолити Літургію та вознести свої молитви за воїнів – захисників Вітчизни та за мир в Україні. Відправу супроводжував спів Архієрейського хору Свято-Покровського кафедрального собору м. Івано-Франківська під супроводом  п. Юлії Гунчак. По завершенні Літургії до присутніх з пастирським словом звернувся митрополит Андрій, який подякував усім за молитву і підтримку і наголосив на тому, що Господь вислуховує молитви на різних мовах, але за словами ап. Павла «краще мовити п’ять слів рідною мовою…» та закликав усіх у цей важкий для українського народу час приходити до цього храму і возносити свої молитви до Господа за наших захисників і захисниць, завдяки яким ми можемо сьогодні спокійно тут перебувати і молитися. А отець-настоятель Михайло Кудла наголосив, що тут у храмі щоденно служиться молебень за наших воїнів і за мир в Україні.

Митрополит Галицький Андрій за благословенням Його Блаженства Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України передав для храму антимінс за підписом Предстоятеля та благословенні грамоти активним членам громади. Потім усі присутні вийшли на церковне подвір’я, де силами вихованців місцевого Будинку культури відбулися традиційні для Прикарпаття великодні забави – гаївки.

 


Назад Усі новини