Опубліковано 16-04-2023


Цього дня пасхальні урочисті богослужіння: опівнічну, хресний хід, Великодню ранню та Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого Високопреосвященнійший Кир Андрій митрополит Галицький очолив у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Івано-Франківська..

Його Високопреосвященству співслужили клірики собору та запрошене духовенство.

Наприкінці Великодньої ранньої митр. прот. Іван Стефанків зачитав Оголошувальне слово святителя Іоана Золотоустого у святу і велику неділю Пасхи.

На Божественній літургії, після Євангелія, яке цього дня традиційно читалося різними мовами, Митрополит Андрій виголосив Пасхальне послання Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ. Також Його Високопреосвященство возніс молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

На запричасному ключар Кафедрального собору, секретар Івано-Франківської Єпархії митр. прот. Богдан Романюк зачитав Пасхальне послання Високопреосвященнійшого митрополита Галицького Андрія, Керуючого Івано-Франківською Єпархією Православної Церкви України.

На завершення Пасхального богослужіння владика Андрій звершив освячення артоса (особливої великої просфори).

Після закінчення Літургії владика-митрополит виголосив до присутніх у храмі вірних слово проповіді, після чого процесія духовенства та вірних вийшли на передсоборову площу ім. «Патріарха Мстислава» де було освячено Великодні паски та інші приношення.

 

 


Назад Усі новини