Опубліковано 06-04-2023


Цього року, як і кожного року, свято Благовіщення Пресвятої Богородиці є подвійно радісним днем для віруючих Івано-Франківської єпархії Православної Церкви України. Адже саме 7 квітня 1990 року – 33 роки тому – у храмі «Благовіщення Пресвятої Богородиці» с. Підгайчики на Коломийщині відбулося рукоположення в єпископський сан нинішнього митрополита Галицького Андрія – найстаршого по хіротонії ієрарха Православної Церкви України.

Ось уже 33 роки владика Андрій достойно несе свій пастирський послух, безмінно очолюючи Івано-Франківську єпархію.

Дорогий владико, в день Благовіщення благодать Святого Духа зійшла на Вас та покликала на архієрейське служіння як правлячого архієрея Івано-Франківської єпархії тоді ще УАПЦ. Увесь цей час під Вашою духовною опікою Православна Церква України несе та утверджує свою спасительну місію як на Прикарпатті, так і в усій багатомільйонній сім’ї православних християн. Неможливо перелічити всі заслуги Вашої духовної праці, адже не дивлячись на великі перешкоди утвердженню Православ’я на теренах Прикарпаття наша Івано-Франківська єпархія вистояла й живе, вносячи свій вклад в розбудову Православної Церкви України, яка не без Ваших трудів та молитов у 2019 році отримала Томос про Автокефалію.

Тож ми, Ваші духовні діти, дорогий Владико Андрію, вітаємо Вас та возносимо свої молитви до Господа, благаючи Його й надалі провадити Вас, скріплюючи здоров'я, духовні і фізичні сили, терпеливість і пастирську мудрість на нелегкому шляху Вашого служіння Богові, Святій Православній Церкві України, рідному українському народові.

«Іс полла еті деспота!» – на многії літа Владико!


Назад Усі новини