Опубліковано 10-03-2023


9 березня 2023 року Божого, у четвер другого тижня Великого посту після звершення великого повечір'я у Свято-Троїцькій обителі було звершено чин постригу в мантію (малу схиму) послушника монастиря.
Чин постригу звершив Високопреосвященний Андрій митрополит Галицький, священноархімандрит монастиря. Новопострижений монах отримав ім’я Паїсій, на честь преподобного Паїсія Величковського, пам’ять якого Церква вшановує 28 листопада.
Після постригу митрополит Андрій, вітаючи новопостриженого  ченця, нагадав йому про значення подвигу, який він взяв на себе. Він також наголосив на важливості смирення та любові до ближнього у чернечому житті, беручи за приклад  життя свого небесного покровителя.
Привітати інока Паїсія прибули Преосвященний Павло єпископ Коломийський, намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря з братією, ігумен Ювеналій (Зінченко) - скитоначальник Свято-Покровського монастиря.
Також до монастиря прибули священники деканатів Івано-Франківської єпархії та паломники, які молитовно підтримали новопостриженого. Всі присутні, підходячи до монаха Паїсія, вітали з прийняттям малого образу та бажали "спасатися в ангельському чині.

 


Назад Усі новини