Опубліковано 31-01-2023


30 січня 2023 року Божого Високопреосвященнійший Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, очолив відправу поминальної панахиди за загиблими героями біля пам’ятника «Борцям за волю України», присвячене 105-й річниці бою під Крутами «Пам’ять Героїв Крут». м.Тлумач. Його Високопреосвященству співслужили Преосвященнійший Павло єпископ Коломийський, вікарій Івано-Франківської єпархії, декан Тлумацький митр. прот. Василь Стадник, секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк, віце-канцлер Єпархії митр. прот. Роман Козак, декан Тлумацькицй УГКЦ митр. прот. Павло Дутчак та духовенство Тлумацького деканату ПЦУ. На заході були присутні представники влади та 3-го відділу Івано-Франківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, жителі та гості м.Тлумач.

Під час панахиди також молились за упокій українських героїв новітньої доби, віддали своє життя за незалежність України. Після відправи панахиди Владика Андрій виголосив духовно-патріотичне слово, а також нагородив голову Тлумацької ТГ п.Ігоря Петрука відзнакою Предстоятеля ПЦУ Блаженнйшого Епіфанія Митрополита Київського і всієї України медаллю «За жертовність і любов до України»

Цього ж дня в деканальному храмі «Преображення Господнього»відбулися збори Тлумацького деканату, на яких Митрополит Андрій ознайомив присутніх про життя Церкви в цілому та Єпархії зокрема, а о.Богдан Романюк довів до відома присутніх інформацію про роботу Єпархіального управління та плани на 2023 рік.

 


Назад Усі новини