Опубліковано 09-01-2023


  8 січня 2023 року Божого у 30-ту неділю після П’ятидесятниці, після Різдва Христового, собор Пресвятої Богородиці, прав. Йосифа Обручника, Давида царя, ап. Якова брата Господнього, Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Андрій митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ з архіпастирським візитом відвідав парафію «Різдва Пресвятої Богородиці» с. Молодків Надвірнянського деканату.

  На церковному подвір’ї з хлібом і сіллю митрополита Андрія зустрів голова Парфіяльної ради. Опісля настоятель запросив митрополита Андрія до храму, щоби спільно помолитися за мир в Україні, за успіх у всякій добрій праці. Перед початком Божественної літургії було освячено, новоспоруджений Святий Престіл.

  Під час богослужіння були піднесені молитви за українське військо, за владу та народ. Після потрійної єктенії владика Андрій підніс молитву до Пресвятої Богородиці.

  На запричасному повчальне слово виголосив декан Надвірнянський митр. прот. Мирослав Хімейчук.

  Після завершення Літургії Його Високопреосвященство, митрополит Андрій звернувся до парафіян та гостей зі словом проповіді на тему свята. Окрім того, настоятеля храму митр. прот. Богдана Волочія було нагроджено відзнакою Предстоятеля, Блаженнійшого Митрополита Епіфанія – орденом «Св. Кн. Володимира Великого» ІІІ ступеня, а жертводавця спорудження Св. Престолу п. Василя Туріва – орденом «Свт. Миколая» та численними грамотами парафіян храму.

  На завершення архієрея та всіх присутніх діти привітали Різдвяним вертепом. Урочистості завершились спільною фотографією.

 


Назад Усі новини