Опубліковано 07-01-2023


  7 січня 2023 року Божого у день свята Різдва Христового у Свято-Покровському Кафедральному соборі міста Івано-Франківська було звершено дві Божественні Літургії. Перша Літургія, яку очолив м. прот Іван Стефанків, звершилася о 8.00 год. і в 10.00 год. було звершено урочисте богослужіння, яке очолив Високопреосвященнійший Андрій митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською Єпархією у співслужінні  кліру Собору. 

   Після читання Cвятого Євангелія владика Андрій зачитав Різдвяне послання Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Предстоятеля ПЦУ.

  Після потрійної єктенії владика возніс молитву до Новонародженого Спасителя. Також, під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

  На запричасному Різдвяне послання Високопреосвященнійшого митрополита Андрія зачитав ключар собору м. прот. Богдан Романюк.

  Після завершення Літургії митрополит Андрій виголосив святкову проповідь, та привітав усіх з великим святом Різдва Христового. Урочисте богослужіння супроводжував спів архієрейського хору під керівництвом п. Юлії Гунчак.

  Опісля священнослужителі та віряни процесією вийшли на передсоборову  площу Патріарха Мстислава, де усіх зустріли колядники з с. Камінне Івано-Франківської ТГ, які підготували Різдвяний вертеп для усіх присутніх.

 

 

Завершилися урочистості многоліттям та співом колядок.


Назад Усі новини