Опубліковано 07-11-2022


  06 Листопада 2022 року Божого у двадцять першу неділю після П’ятидесятниці, Високопреосвященнійший Андрій, митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, співслужив Предстоятелю Православної Церкви України Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію, який очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Івано-Франківська, з нагоди 25-річчя перебування на кафедрі митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа.

  Предстоятелю також співслужили митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, єпископ Коломийський і Косівський Юліан, єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор, єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, єпископ Богородчанський Феогност та запрошене духовенство.

  Також за богослужінням молилися віряни, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, голова обласної ради Олександр Сич та міський голова Руслан Марцінків, депутатка Верховної Ради України Оксана Савчук.

  Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

  Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

На завершення Літургії Блаженнійший Митрополит Епіфаній за заслуги перед Православною Церквою України нагородив митрополита Іоасафа Орденом святого архістратига Божого Михаїла I ступеня, а також привітав владику Іоасафа з 25-річчям служіння на кафедрі й подарував панагію і хрест, а також підніс просфору та букет квітів.

  Після привітання Блаженнійшого владики вітальне слово виголосив  митрополит Галицький Андрій, який побажав митрополиту Іоасафу довгих літ архієрейського служіння і подарував ікону Божої Матері «Станіславівська Ласкава», панно з зображенням Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря та вітальну адресу.

  Завершилося богослужіння уставним многоліттям та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини