Опубліковано 17-10-2022


   14 жовтня 2022 року Божого, коли Свята Православна Церква відзначає одне з великих свят – Покрова Пресвятої Богородиці, у Свято-Покровському Кафедральному Соборі м. Івано-Франківська ПЦУ відбулось святкове архієрейське Богослужіння з нагоди храмового Дня.

   Напередодні митрополит Андрій звершив всенічне бдіння. На ранній владика Андрій помазував вірних освяченим єлеєм.

   Після завершення всенічної відправи проповідь виголосив настоятель храму «Різдва Івана Хрестителя» с. Черніїв Івано-Франківського деканату м. прот. Василь Осташ.

   В день свята Божественну літургію очолив Високопреосвященнійший Андрій, митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ у співслужінні єпископа Коломийського Павла, вікарія Івано-Франківської Єпархії, кліру собору та запрошеного духовенства Єпархії.

   За Божественною літургією були піднесені молитви за наших воїнів, які захищають незалежність нашої держави України, за владу та народ.

   На запричасному проповідь виголосив єпископ Павло.

   Після Літургії владика-митрополит виголосив повчальне слово проповіді у якому розкрив сутність свята. Також владика Андрій з нагоди Храмового свята привітав всіх парафіян Кафедрального собору та відзначив окремих парафіян відзнаками та Благословенними грамотами. Особливі вітання з уст митрополита Андрія лунали для всіх наших захисників та захисниць з нагоди їхнього свята а також привітав усіх з 80-ою річнициею створення УПА.

   З нагоди Храмового свята владика Андрій приймав численні вітання від влади міста та області. Зокрема, владику-митрополита та парафіян Кафедрального собору привітала голова Івано-Франківської ОДА п. Світлана Онищук, яка вручила владиці Андрію медаль «Доблесть Прикарпаття» та букет троянд. У свою чергу владика подякував п. Світлані за привітання та високу відзнаку і подарував їй ікону небесної покровительки – мц. Світлани. Також лунали привітання від міського голови м. Івано-Франківська п. Руслана Марцінківа та народної депутатки України п. Оксани Савчук.

   Богослужіння закінчилось водосвятним молебнем та Хресним ходом довкола собору з іконою Матері Божої Ласкавої Станславівської з читанням Євангелій та спільною світлиною на згадку про храмове свято.

 

 


Назад Усі новини