Опубліковано 10-09-2022


   10 вересня, в день знайдення мощей преподобного Іова, ігумена Почаївського, вшановується УГОРНИЦЬКА ІКОНА БОЖОЇ МАТЕРІ.

   Цю ікону Пресвятої Богородиці Угорницької було урочисто освячено в Угорницькій обителі 14 серпня 2013 року Божого у день святкування 10-ї річниці відновлення чернечого життя та відбудови Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря стараннями братії цієї чернечої обителі, за благословенням священноархімандрита обителі Митрополита Галицького Андрія для молитовного заступництва перед Господом за братію, прихожан і паломників монастиря.

   Братська Угорницька ікона зображує Пресвяту Богородицю – Матір Неба і землі, Яка возсідає з Богомладенцем-Христом на Небесному троні, та святих заступників Угорницької обителі – преподобного Іова, ігумена Почаївського, та преподобного Іова, ігумена Угорницького і Манявського, які в покорі та трепеті схилили свої голови перед Неперевершеною Величчю Творця всесвіту та великою Богоматеринською смиренністю Діви Марії. Богородиця та святі перебувають на Небесних хмарах, які простираються над вкритим храмами та золотими хрестами Угорницьким пагорбом – Українським Фавором. Також на іконі зображено монастирське джерело «Дзвіньоху», освячене явленням Божої Матері, та купіль зі святою водою, які виливають на всіх вірних свою цілющу благодать, подану з Небес. З дня освячення ікона Божої Матері Угорницької, аж до другого пришестя Христового, буде похвалою для братії Спасо-Преображенської обителі, надією, втіхою та джерелом зцілення для всіх, хто з вірою припадатиме до неї.

   22 листопада 2021 року Божого Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), розглянувши рапорт голови Синодальної Комісії з питань канонізації святих Преосвященного Симеона, митрополита Вінницького і Барського, на підставі дослідження Комісією матеріалів щодо прославлення шанованої ікони БожоїМатері «Угорницька» вирішив благословити місцеве шанування в Івано-Франківській єпархії ікони БожоїМатері «Угорницька», встановивши днем її шанування 10 вересня (28 серпня ст. ст.)

 

 


Назад Усі новини