Опубліковано 10-02-2021


09 лютого 2021 року Божого у Актовій залі Вищої Богословської Академії при Управлінні Івано-Франківської Єпархії ПЦУ відбулися збори духовенства Богородчанського, Верховинського, Галицького, Городенківського, Долинського, Калуського, Надвірнянського, Отинійського, Рогатинського, Тисменицького та Яремчанського деканатів. Збори розпочалися молитвою та благословенням Високопреосвященнійшого Кир Андрія, Митрополита Галицького, Керуючого Івано-Франківською Єпархією ПЦУ.

На зборах, окрім Митрополита Андрія, були присутні Вікарій Івано-Франківської Єпархії Єпископ Коломийський Павло, секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк, отці-декани та духовенство деканатів.

 Високопреосвященнійший Владика Андрій ознайомив присутніх з життям Церкви та Єпархії. Зокрема Митрополит Андрій розповів про рішення Священного Синоду за минулий рік, рішення Архієрейського Собору, після чого Владика Павло розповів про участь у відзначенні другої річниці інтронізації Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України 03 лютого 2021 р.

Проректор ВБА митр. прот. Євген Шувар довів до відома присутніх інформацію про набір студентів на навчання до Духовної Семінарії у США та розповів про необхідні для поступлення умови, а секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк доповів про роботу управління за минулий рік.

Після цього Архієреї та духовенство обговорили актуальні питання життя Єпархії, існуючі проблемні питання в роботі та шляхи їх вирішення.

Наприкінці зборів Митрополит Андрій від себе особисто, від імені Єпархіального управління, духовенства Єпархії, монашества та духовних шкіл привітав Єпископа Павла з третьою річницею Архієрейської хіротонії, яку Владика Павло відзначатиме в день Стрітення Господнього, та подарував Владиці-Вікарію ікону Пресвятої Богородиці. Закінчилися збори молитвою та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини