Опубліковано 21-06-2020


21 червня 2020 року Божого, в Неділю другу по П’ятидесятниці «Всіх Святих Землі Української», Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, звершив Божественну Літургію в Свято-Покровському Кафедральному Соборі м.Івана-Франківська. Його Високопреосвященству  співслужили клірики собору та духовенство єпархії.  Після Літургії Владика виголосив змістовну проповідь на тему свята.
Також цьогоріч 21 червня в нашій державі відзначають День медичного працівника, вшановуючи всіх людей в білих халатах, особливо в нелегкий час боротьби з пандемією коронавірусу.
Віддаючи від «тих, що лікують здоров»я духовне» належну шану «тим, що лікують здоров»я тілесне», Високопреосвященнійший Владика щиро привітав всіх працівників медичної галузі з їхнім святом та з благословення Блаженнійшого Кир Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, нагородив відзнакою Предстоятеля – Орденом «Св. Вмч. і цілителя Пантелеймона» генерального директора комунального некомерційного підприємства "Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр Івано-Франківської обласної ради" Якимчука Віктора Миколайовича та онкохірурга, заступника генерального директора з організаційно-методичної частини комунального некомерційного підприємства "Прикарпатський онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради" Семеніва Павла Михайловича, зазначивши, що ці високі відзнаки є нагородою для всіх, хто рятує людські життя, а Церква завжди підносить свої молитви за тих, хто лікує і за тих, хто потребує лікування.
 Богослужіння закінчилось співом многоліття  та молитвою "Під Твою милість" у виконанні Архієрейського хору.

 


Назад Усі новини