Опубліковано 25-06-2024


24 червня 2024 року Божого, у День Святого Духа Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Андрій митрополит Галицький на запрошення громади с. Текуча Косівського деканату відслужив Божественну літургію у храмі «Пресвятої Трійці».

Його Високопреосвященству співслужили Високопреосвященнійший Олександр, митрополит Переяславський і Вишневський, Преосвященнійший Павло, єпископ Коломийський та запрошене духовенство Івано-Франківщини. На Богослужінні були присутні представники районної та місцевої влади, чисельна кількість прихожан та гостей з навколишніх сіл. Також у Богослужінні брав участь почесний настоятель цього храму митр. прот. Микола Миклащук, який нещодавно святкував свій 90-літній ювілей.

Перед початком Літургії митрополит Андрій за участю архієреїв освятив новий жертовник та ікони на Святому Престолі.

Після потрійної єктенії митрополит Олександр возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

Наприкінці богослужіння владика Андрій привітав ювіляра о. Миколая та вручив Благословенну грамоту Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого митрополита Епіфанія з відзнакою. Після цього о. Миколу привітали владика Олександр, владика Павло, представники районної та місцевої влади. Від імені громади та від себе особисто ювіляра привітав настоятель храму митр. прот. Василь Бойчук та вручив букет квітів.

Після цього процесія вірних вийшла на церковне подвір’я, де було здійснено мале освячення води, а також було відслужено панахиду біля могил убієнних воїнів, які віддали своє життя за незалежність України у російсько-Українській війні.

Урочистості закінчились спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини