Опубліковано 15-04-2024


14 квітня 2024 року Божого у четверту неділю Великого посту Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Андрій, митрополит Галицький очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському Угорницькому чоловічому монастирі.

Його Високопреосвященству співслужили намісник монастиря  єпископ Коломийський Павло, братія монастиря та духовенство єпархії.

Під час Богослужіння лунали прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу та народ.

Після потрійної ектенії митрополит Андрій возніс молитву,  коли країна в небезпеці.

На закінчення Богослужіння владика-митрополит виголосив слово проповіді на тему євангельського читання. Також Високопреосвященнійший владика нагородив відзнакою Предстоятеля – медаллю «Хрест Свободи» голову Тисменицької ТГ п. Тетяну Градюк, першого заступника голови п. Руслана Фармуса, військових та волонтерів.

Після закінчення Богослужіння процесія вирушила до Стіни пам’яті, де освятили нещодавно встановлену частину Стіни, на якій розміщено фотографії загиблих воїнів з Тисменицької ТГ. Після освячення було відслужено панахиду за полеглими захисниками, а також митрополит Андрій посмертно нагородив  медаллю «Хрест Свободи» загиблих захисників та вручив пам’ятки родинам загиблих воїнів.

 


Назад Усі новини