Опубліковано 04-02-2024


3 лютого 2024 року Божого у день відзначення п’ятої річниці інтронізації Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Високопреосвященнійший Андрій митрополит Галицький взяв участь у Богослужінні, яке очолив Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, яке відбулося у соборі Святої Софії.

Також Його Блаженству співслужили архієреї й духовенство зі всієї України, а також митрополит Халкидонський Еммануїл (Вселенський Патріархат) та Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл.

Після прочитання Євангелія Блаженнійший владика возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

Наприкінці Божественної літургії митрополит Вінницький і Барський Симеон від імені Священного Синоду та повноти Православної Церкви України висловив вітання на адресу Предстоятеля та подав йому просфору й букет квітів.

Слово з привітаннями від імені Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія виголосив митрополит Халкидонський Еммануїл.

У відповідь Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх з подячним словом. Після подячного слова, Його Блаженство привітав нашого владику – митрополита Галицького Андрія 75-літтям від Дня народження. З цієї нагоди Блаженнійший митрополит нагородив владику Андрія орденом святого апостола Андрія Першозваного та вручив букет білих троянд.

У свою чергу митрополит Андрій подякував Його Блаженству за високу нагороду за оцінку його трудів у винограднику Христовому.

Завершилася відправа вшануванням чесних мощей святителя Рафаїла та уставним многоліттям.

 


Назад Усі новини