Опубліковано 30-01-2024


29 січня 2024 року Божого Високопреосвященнійший Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, очолив поминальні заходи та відправу панахиди за загиблими героями біля пам’ятника «Борцям за волю України», присвячені 106-й річниці бою під Крутами «Пам’ять Героїв Крут», а також освятив Стіну пам'яті із зображеннями загиблих героїв в російсько-українській війні з Тлумацької ТГ. Його Високопреосвященству співслужили Преосвященнійший Павло єпископ Коломийський, вікарій Івано-Франківської єпархії, декан Тлумацький митр. прот. Василь Стадник, секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк, та духовенство Тлумацького деканату ПЦУ. На заході були присутні представники влади та військових, зокрема голова Тлумацької міської ради п. Ігор Петрук, начальник 3-го відділу Івано-Франківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Іван Казаков, жителі та гості Тлумацької громади,а також родини загиблих героїв.

Під час панахиди також молились за упокій українських героїв новітньої доби, які віддали своє життя за незалежність України. Після відправи панахиди Владика Андрій виголосив духовно-патріотичне слово.

Цього ж дня в деканальному храмі «Преображення Господнього» відбулися збори Тлумацького деканату. Збори розпочалися молебнем за українське військо і за державу та народ в час нашестя чужинців перед іконою Пресвятої Богородиці «Нерушима стіна», що була перевезена з м. Івано-Франківська, яка подорожує містами України. Опісля митрополит Андрій ознайомив присутніх про життя Церкви в цілому та Єпархії зокрема, а о.Богдан Романюк довів до відома присутніх інформацію про роботу Єпархіального управління та плани на 2024 рік. На закінчення зборів декан Тлумацький митр. прот. Василь Стадник привітав владику Андрія з 75- літтям від Дня народження.

Цього ж дня клірик храму «Різдва Христового» м. Івано-Франківська ієрей Василь Бегар взяв участь у поминальних заходах «Дзвін пам’яті» у ході яких було відслужено панахиду за героями Крут» та всіма хто віддав своє життя за волю і незалежність України.

Опісля клірик цього ж храму ієрей Михайло Готич взяв участь в освяченні автомобіля для потреб військових, яке відбулося на території Музею визвольних змагань у м. Івано-Франківську.

 


Назад Усі новини