Опубліковано 22-01-2024


21 січня 2024 року Божого у Свято-Покровському Кафедральному соборі міста Івано-Франківська Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Андрій митрополит Галицький очолив недільне богослужіння.

Цей день є особливим для владики-митрополита оскільки саме 21 січня Його Високопреосвященство відзначив 75 – ліття від Дня народження.

Його Високопреосвященству співслужили єпископ Коломийський Павло, клірики собору та священники Єпархії.

Під час богослужіння лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

Після потрійної єктенії митрополит Андрій возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

На запричасному проповідував владика Павло.

Після заамвонної молитви архієреї та священники відслужили молебень за українське військо та народ перед іконою Пресвятої Богородиці «Непорушна стіна».

На закінчення Літургії Його Високопреосвященство виголосив слово проповіді на тему євангельського читання, після чого єпископ Павло зачитав привітання владиці Андрію з нагоди ювілею від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.

У цей святковий день привітати архіпастиря прибули начальник управління культури Івано-Франківської ОДА п. Тетяна Бойко, начальник відділу у справах релігії п. Тетяна Лапка, керуючий справами Івано-Франківської обласної ради п. Михайло Королик, заступник міського голови м. Івано-Франківська п. Віталій Федорів, начальник відділу внутрішньої політики Івано-Франківської міської ради п. Ігор Кінаш та багато інших гостей.

На завершення військовий музичний колектив «Байрактар» привітав владику та всіх вірян співом Різдвяних колядок.

 


Назад Усі новини