Опубліковано 18-01-2024


17 січня 2024 року Божого у Спасо-Преображенському Угорницькому чоловічому монастирі відбулися збори духовенства Коломийського та Отинійського деканатів Івано-Франківської єпархії. Під час зборів було обговорено загальний стан Православної Церкви України та Івано-Франківської єпархії зокрема. Після цього у Свято-Введенському храмі обителі Високопреосвященнійший Кир Андрій, митрополит Галицький та Преосвященнійший Кир Павло єпископ Коломийський, намісник монастиря відслужили відправу молебень за українське військо і за державу та народ в час нашестя чужинців. На богослужінні були присутні голова Івано-Франківської ОДА п. Світлана Онищук, заступник голови п. Людмила Сірко, голова Коломийської РДА п. Любомир Глушков, голова Отинійської ТГ п. Олег Савчук, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів в Івано-Франківській області п. Володимир Веркалець, голова ГО «Єдина родина Прикарпаття» п. Степан Чомко.

На завершення богослужіння голова Коломийської РДА п. Любомир Глушков привітав Владику Андрія з прийдешнім 75 – літнім ювілеєм та нагородив вищою нагородою Коломийського району – медаллю «За заслуги перед Коломийщиною».

Після відправи молебню митрополит Андрій виголосив духовно-патріотичне слово та удостоїв волонтерів відзнаками Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.

Після цього процесія вирушила до Стіни пам'яті, де митрополит Андрій освятив доповнену частину Меморіалу, та відслужив панахиду за усіма загиблими у російсько-українській – уродженців Коломийського району.

Зі скорботним словом до родин загиблих і всіх присутніх звернулися владика Андрій, голова Івано-Франківської ОДА п. Світлана Онищук, голова Коломийської РДА п. Любомир Глушков, та голова Отинійської ТГ п. Олег Савчук.

На закінчення митрополит Галицький Андрій подякув усім, хто прийшов вшанувати пам’ять загиблих.

 


Назад Усі новини