Опубліковано 10-01-2024


7 січня 2024 року Божого у Свято-Покровському Кафедральному соборі міста Івано-Франківська Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Андрій митрополит Галицький очолив святкове Різдвяне богослужіння у співслужінні кліру Собору.

Після читання Cвятого Євангелія владика Андрій зачитав Різдвяне послання Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Предстоятеля ПЦУ.

Після потрійної єктенії владика возніс молитву до Новонародженого Спасителя. Також, під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

На запричасному Різдвяне послання Високопреосвященнійшого митрополита Андрія зачитав ключар собору митр. прот. Богдан Романюк.

Після завершення Літургії митрополит Андрій виголосив святкову проповідь, та привітав усіх з великим святом Різдва Христового. Урочисте богослужіння супроводжував спів архієрейського хору під керівництвом п. Юлії Гунчак.

Опісля священнослужителі та віряни процесією вийшли на передсоборову площу Патріарха Мстислава, де усіх зустріли колядники з с. Гринівці та с. Колінці Тлумацького деканату, які підготували Різдвяний вертеп для усіх присутніх.

 


Назад Усі новини