Опубліковано 20-08-2023


19 серпня 2023 року Божого, у свято Преображення Господнього, Високопреосвященнійший митрополит Галицький Андрій, Керуючий Івано-Франківською Єпархією Православної Церкви України, Священноархімандрит Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря, очолив Богослужіння в обителі. Високопреосвященнійшому владиці співслужили намісник монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, отці-декани Єпархії, братія монастиря та запрошене духовенство. Цього дня братія монастиря молитовно відзначала 20-літній ювілей відродження Угорницької обителі.

При вході до Преображенського храму архієрея зустрів скитоначальник Свято-Покровського скита ігумен Ювеналій.

На Божественній Літургії були присутні представники районної та місцевої влади.

Також у цей святковий день розділити духовну радість прибула велика кількість паломників, зокрема з Чернівецько-Хотинської єпархії ПЦУ, м. Самбора, Косівщини та інших куточків Прикарпаття.

Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів, владу та народ.

На запричасному проповідував прот. Андрій Стасюк.  Після Літургії митрополит Андрій виголосив повчальну проповідь та привітав теплими словами Єпископа Павла та братію монастиря з ювілеєм обителі.

З нагоди ювілею Угорницької обителі митрополита Андрія було удостоєно церковної нагороди Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія – орденом «Володимира Великого» І ступеня; єпископа Павла – орденом «Володимира Великого» ІІ ступеня; мецената монастиря Кафарського Володимира Івановича – орденом «Володимира Великого» ІІІ ступеня. Також орденом «Св. Архістратига Михаїла» ІІ ст. було нагороджено Глухия Петра Юрійовича та Негрича Михайла Михайловича, орденом «Свт. Миколая» – Війтенка Василя Івановича, а орденом «Св. Княгині Ольги» – Запухляк Ольгу Миколаївну. Глушкова Любомира Олексійовича було нагороджено медаллю «За жертовність і любов до України».

Окрім того іншими нагородами, грамотами Предстоятеля та відзнаками від митрополита Андрія було нагороджено низку жертводавців та меценатів Угорницького монастиря.

Подячне слово мовив Єпископ Павло, який склав слова подяки Владиці Андрію за його святительскі молитви, духовні настанови та благословення.

Після закінчення богослужіння та вручення нагород процесія вірних вирушила до пам’ятного хреста де було відслужено поминальну панахиду за полеглих захисників України після чого хресним ходом на чолі з архієреями, священниками та монахами вирушили до джерела «Дзвіньоха» де відбувся чин освячення води та освячення плодів.

Святування завершилися уставним многоліттям та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини