Опубліковано 11-07-2023


У вівторок, 11 липня 2023 року Божого, в м. Івано-Франківську у кінотеатрі «Люмʼєр» відбувся духовний форум «Стратегія міста 2030». Цього дня для обговорення зібралися вірні та очільники різних конфесій та релігійних організацій.

У заході також взяли участь Високопреосвященнійший Андрій митрополит Галицький, віце-канцлер Івано-Франківської єпархії митр. прот Роман Козак, голова братства «Ап. Андрія Первозванного» митр. прот. Микола Куцук, голова відділу соціального служіння митр. прот. Михайло Смушак, голова товариства «Св. Князя Володимира Великого» п. Ольга Ходорович та священники Єпархії.

Форум розпочався спільною молитвою «Отче наш…». Також всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто загинув у боротьбі з російським окупантом.

Після молитви розпочалася перша частина заходу. У ній взяли участь представники різних конфесій та релігій, а також представники місцевої влади.

Першим до присутніх звернувся міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який в декількох совах розповів про стратегію розвитку міста, яку і зібралися обговорити на цьому форумі. Відтак слово мали інші представники влади, зокрема, Оксана Савчук, народна депутатка України, Тетяна Лапка, в.о. начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, та Ольга Максимович, директорка навчально-наукового центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону.

Владика Андрій, зокрема, наголосив на необхідності викладання християнської етики у всіх навчальних закладах, починаючи зі школи. Особливої уваги, на думку митрополита Андрія, заслуговує питання організації діяльності гарнізонного храму для військових.

Опісля, до присутніх звернулися представники інших конфесій, зокрема, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, єврейської спільноти і протестантських Церков.

Відтак відбувся другий блок духовного форуму, координатором якого була п. Марія Гуцол, голова міського осередку «Просвіта».  У другій панелі обговорили питання капеланства, громадських організацій та перехід на новий календар.

 


Назад Усі новини