Опубліковано 02-08-2022


   01 серпня 2022 року Божого, у день Знайдення мощей Прп.Серафима Саровського, Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, Священноархімандрит Свято-Серафимівського чоловічого монастиря, що в с. Кривець Богородчанського деканату, здійснив чин освячення новозбудованого храму «Прп. Серафима Саровського» Святої обителі, Св. Престолу, іконостасу та очолив у ньому перше Богослужіння.

   Новозбудований храм було споруджено на щирі пожертви небайдужих людей всього за три роки на місці попереднього, який у лютому 2019 року було повністю знищено пожежею. Тож нинішній день став по справжньому особливим для всіх.

   Церковні дзвони сповістили про прибуття Правлячого Архієрея Єпархії. Владику-Митрополита традиційно зустріли хлібом-сіллю, після чого намісник монастиря архімандрит Максим (Волошенюк) запросив Його Високопреосвященство піднести молитви до Господа, здійснити освячення храму та звершити Святу Літургію.

  Високопреосвященнійшому владиці співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, намісник Свято-Серафимівського монастиря архімандрит Максим, скитоначальник Свято-Покровського скита ігумен Ювеналій, ієромонах Амфілохій, ієромонах Ієремія та запрошене численне духовенство.

   Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за якнайшвидше припинення війни.

   На запричасному проповідував насельник Хресто-Воздвиженського Манявського монастиря ієромонах Амфілохій. Після Літургії Його Високопреосвященство виголосив духовно-патріотичну проповідь, а також привітав теплими словами намісника монастиря архімандрита Максима з визначною подією. Також намісника було удостоєно церковної нагороди Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія – Ордена «Св. Архістр. Михаїла» ІІ ступеня, а сам монастир нагороджено Благословенню грамотою Предстоятеля. Також Архієрейськими грамотами та грамотами монастиря були нагороджені меценати, жертводавці та прихожани монастиря. Архімандрита Максима та всіх присутніх також привітали владика Павло, який подарував панно з панорамою Угорницького монастиря, присутнє духовенство та духовні чада.

   Подячне слово мовив архімандрит Максим, який склав слова подяки владиці Андрію за його святительскі молитви та благословення і подарував владиці Андрію та владиці Павлові букети троянд.

   Відправа завершилась водосвятним молебнем та Хресним ходом довкола храму.


Назад Усі новини