Опубліковано 06-06-2022


  5 червня 2022 року Божого у сьому неділю після Пасхи та в день пам’яті отців Першого Вселенського собору, Високопреосвященнійший митрополит Галицький Андрій очолив Божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі Православної Церкви України м. Івано-Франківська. Його Високопреосвященству співслужили клірики Собору та запрошене духовенство.

  Під час богослужіння лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають нашу Україну. Також митрополит Андрій підніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

  Цього дня владикою-митрополитом перед Божественною літургією було звершено чин освячення нових антимінсів для храмів Івано-Франківської єпархії.

  Антимінс (грець. «замість престолу») – чотирикутний плат із шовкової або лляної матерії з зашитими часточками мощей, на якому звершується Таїнство Євхаристії. Освячення антимінсів звершується дуже рідко при потребі і тільки архієреєм. Чинопослідування включає читання належних молитов, окроплення платів освяченою водою, помазання святим миром, вкладення святих мощей. Освячений антимінс підписується архієреєм і видається священнику для богослужіння в установленій парафії.

     


Назад Усі новини