Опубліковано 30-05-2022


   29 травня 2022 року Божого, у неділю про сліпого, шосту після Пасхи, пам’ять прп. Феодора Освяченого, свт. Олександра, єп. Єрусалимського,  Високопреосвященнійший Митрополит Галицький Андрій звершив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у Свято-Покровському соборі Православної Церкви України м.Івано-Франківська. Його Високопреосвященству співслужили клірики Кафедального собору та запрошене духовенство.

   За богослужінням лунали молитви за воїнів української армії, які захищають нашу Батьківщину від російської агресії, а також лунала всеукраїнська молитва за визволення від нашестя чужинців.

    Після завершення Літургії владика-митрополит виголосив святительське слово проповіді. Також владика Андрій привітав учасницю архієрейського хору Уліцьку Галину Зіновіївну  нагоди ювілею від дня народження та вручив їй  Благословенну грамоту  Блаженнійшого Митрополита Епіфанія за заслуги перед Православною Церквою України та побожним народом.

   Шоста неділя після Пасхи, яка ще називається неділею про сліпого, у Православній Церкві присвячена згадці про чудо зцілення звершене Спасителем. Господь повернув зір людині, яка була сліпою від самого народження. Відомості про цю подію містяться в 9-й главі Євангелія від Іоана, яка і читається за богослужінням цього дня.


Назад Усі новини