Опубліковано 14-12-2021


День Святого Апостола Андрія Первозванного 13 грудня Свята Православна Церква відзначає день пам»яті Святого Апостола Андрія Первозванного. У цей святковий день Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, молитовно відзначив день свого тезоіменитства. Напередодні, 12 грудня 2021 року, в Неділю 25-ту після П»ятидесятниці, у Свято-Покровському Кафедральному Соборі Митрополит Андрій очолив відправу Всенічного бдіння в співслужінні кліру Собору та запрошеного духовенства. По закінченні відправи Владика виголосив проповідь, після чого Його Високопреосвященство привітали голова Івано-Франківської територіальної громади п. Руслан Марцінків, який вручив Владиці Андрію відзнаку міського голови – Нагрудний знак «Гордість Івано-Франківської територіальної громади», та начальник відділу в справах релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації п. Тетяна Лапка. В сам день свята Митрополит Андрій очолив відправу Божественної Літургії у Кафедральному Соборі.
В притворі Архіпастиря зустрів ключар Собору секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк, який запросив Владику піднести молитви до Господа та подякувати за всі Його благодіяння. Високопреосвященнійшому Владиці співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, ключар Собору митр. прот. Богдан Романюк, намісники та насельники монастирів Єпархії, отці-декани, клір Собору та духовенство Єпархії.
Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за визволення від пошесті згубної.
На запричасному проповідував намісник Свято-Троїцького монастиря ігумен Афанасій (Лазарович).
Після закінчення Літургії Його Високопреосвященство виголосив повчальну проповідь на тему свята та привітав іменинників з Днем Ангела, побажавши всім здоров»я, миру, добра, Божого благословення, заступництва Пресвятої Богородиці та Святого Апостола Андрія.
Владиці-Митрополиту склали вітання Єпископ Павло, оці-декани та наймолодші парафіяни-діти. 
Урочисту відправу супроводжував спів Архієрейського хору під керівництвом п. Юлії Гунчак.   
Звучали уставні многоліття. Відправа завершилася спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини