Опубліковано 23-11-2021


21 листопада 2021 року Божого, в день Собору Святого Архістратига Михаїла та інших небесних сил безтілесних, Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, очолив урочисте престольне Богослужіння в храмі «Св. Арх. Михаїла» с. Іваниківка Богородчанського деканату з нагоди 30-річного ювілею його освячення.
Церковні дзвони сповістили про прибуття Правлячого Архієрея Єпархії. Владику-Митрополита традиційно зустріли хлібом-сіллю голова Парафіяльної ради храму та наймолодші парафіяни-діти, після чого настоятель храму митр. прот. Роман Козак запросив Його Високопреосвященство освятити новозбудовані Св. Престіл, кивот та іконостас, споруджені на щирі пожертви парафіян, та звершити Божественну Літургію.
Високопреосвященнійшому Владиці співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, настоятель храму віце-канцлер Єпархії митр. прот. Роман Козак та запрошене духовенство.
Перед початком літургії Архіпастирі здійснили освячення нових Св. Престолу, кивоту та іконостасу.
Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за визволення від пошесті згубної.
Після читання Св. Євангелія Його Високопреосвященство виголосив повчальну проповідь на тему свята та привітав громаду та іменинників з храмовим святом.
Після закінчення Літургії настоятеля храму митр. прот. Романа Козака з нагоди освячення Св. Престолу, кивоту та іконостасу, а також з нагоди 25-річчя священичої хіротонії було удостоєно церковної нагороди Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія – Ордена «Св. Архістр. Михаїла» ІІ ступеня.
Крім того, Високопреосвященнійший Митрополит Андрій нагородив громаду храму, всіх жертводавців іконостасу та будівничих і жертводавців побудови храму Благословенними грамотами Предстоятеля та подарував ікону Пресвятої Богородиці Станіславівської Ласкавої. Також Владика Павло нагородив настоятеля храму монастирською нагородою – медаллю «За відродження обителі», а для храму подарував ікону «Прп. Іова і Феодосія Угорницько-Манявських».
У свою чергу настоятель храму подякував Архіпастирям за їхні святительські молитви та всім парафіянам за щирі пожертви і подарував Митрополиту Андрію ікону покровителя храму «Св. Арх. Михаїла», а Єпископу Павлові – ікону Пресвятої Богородиці.
Урочисту відправу супроводжував чудовий спів місцевого хору храму під керівництвом прот. Романа Яцущака.   
Звучали уставні многоліття. Відправа завершилася освяченням пам»ятної дошки на фасаді храму, водосвятним молебнем, Хресним ходом довкола храму з читанням Св. Євангелія та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини