Опубліковано 26-10-2021


24 жовтня 2021 року Божого, у 18-ту Неділю після П»ятидесятниці, Свв. Отців VII Вселенського Собору, Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, Священноархімандрит Свято-Михайлівського чоловічого монастиря, що в с. Підмихайля Калуського деканату, здійснив чин освячення новозбудованого храму «Прп. Іова та Амфілохія Почаївських» Свято-Михайлівської обителі, Св. Престолу, іконостасу та очолив у ньому перше Богослужіння.
Церковні дзвони сповістили про прибуття Правлячого Архієрея Єпархії. Владику-Митрополита традиційно зустріли хлібом-сіллю, після чого намісник монастиря архімандрит Михаїл (Гринів) запросив Його Високопреосвященство піднести молитви до Господа, здійснити освячення храму та звершити Святу Літургію.
Високопреосвященнійшому Владиці співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, намісник Свято-Михайлівського монастиря архімандрит Михаїл (Гринів), намісник Свято-Троїцького монастиря ігумен Афанасій (Лазарович), скитоначальник Свято-Покровського скита ігумен Ювеналій (Зінченко), декан Калуський митр. прот. Богдан Челядин та запрошене духовенство.
На Божественній Літургії були присутні представники влади, прихожани монастиря та паломники.
Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за визволення від пошесті згубної.
Після Літургії Його Високопреосвященство виголосив повчальну проповідь на тему недільного Євангелія, а також привітав теплими словами намісника монастиря архімандрита Михаїла з визначною подією. Також намісника було удостоєно церковної нагороди Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія – Ордена «Св. Архістр. Михаїла» ІІ ступеня, а сам монастир нагороджено Благословенню грамотою Предстоятеля. Владика Андрій подарував монастирю ікону Пресвятої Богородиці «Станіславівська Ласкава» та подав наміснику духовні настанови. Архімандрита Михаїла та всіх присутніх також привітали владика Павло, присутнє духовенство та духовні чада.
Подячне слово мовив архімандрит Михаїл, який склав слова подяки Владиці Андрію за його святительскі молитви та благословення і подарував Владиці Андрію та Владиці Павлові букети троянд.
Відправа завершилася уставним многоліттям та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини