Опубліковано 06-07-2021


28 червня 2021 року Божого, свт.Михаїла, першого Митрополита Київського, Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, Священноархімандрит Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря, очолив Богослужіння в обителі. Високопреосвященнійшому Владиці співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк, отці-декани Єпархії, братія монастиря та запрошене духовенство. Цього дня намісник монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло молитовно відзначав день свого 50-літнього ювілею від дня народження. На Божественній Літургії були присутні заступник Івано-Франківського міського голови, депутат обласної ради п. Олександр Левицький, голова Отинійської територіальної громади п. Олег Савчук, староста села Угорники п. Ярослав Лудчак, меценат монастиря п. Володимир Кафарський, прихожани монастиря, близька родина та духовні чада Владики Павла.
Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за визволення від пошесті згубної.
На запричасному проповідував декан Отинійський митр. прот. Микола Гелетюк.  Після Літургії Митрополит Андрій виголосив повчальну проповідь та привітав теплими словами Єпископа Павла з його ювілеєм. Також ювіляра було удостоєно церковної нагороди Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія – Ордена «Св. Архістр. Михаїла» І ступеня. 
Владика Андрій подарував Владиці-наміснику Святу Біблію, наголосивши, що кожна людина чи то духовна особа, чи мирянин, державний діяч чи селянин мають жити згідно з Божественними істинами, написаними у Святому Письмі і, оскільки в цей день відзначається 25-ліття прийняття Конституції України, Владика зазначив, що найбільшою Коснтитуцією якраз і є Святе Письмо.
Секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк зачитав вітальну адресу від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Кир Епіфанія, а віце-канцлер Єпархії митр. прот. Роман Козак – вітання від Митрополита Галицького Кир Андрія, Єпархіального управління, духовенства Єпархії та духовних шкіл.
Ювіляра також вітали братія монастиря та духовні чада.
Подячне слово мовив Єпископ Павло, який склав слова подяки Владиці Андрію за його святительскі молитви, духовні настанови та благословення.
Відправа завершилася уставним многоліттям та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини