Опубліковано 18-06-2021


13 червня 2021 року Божого у 7-ту неділю після Пасхи, Святих Отців І Вселенського Собору, Ап. від 70 Єрма, у Свято-Покровському Кафедральному Соборі ПЦУ м. Івано-Франківська було звершено Божественну Літургію, яку очолив Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією. За Божественною Літургією по провидінню Божому дією Святого Духа було рукопокладено в сан диякона випускника Київської Православної Богословської Академії, хориста Архієрейського хору Кафедрального Собору Василя Капріяна.

Високопреосвященнійшому Владиці співслужили священники Кафедрального Собору та батько нововисвяченого диякона Василя – митр.прот.Роман Капріян, настоятель храму «Чуда Св. Архістр. Михаїла» с. Ясенів-Пільний Городенківського деканату.

По завершенні Літургії Владика Андрій виголосив повчальне слово на тему недільного Євангелія та привітав диякона Василя з прийняттям першого ступеня священства, побажав плідної і ревної духовної праці на благо Православної Церкви України та подав йому Архіпастирське благословення. У свою чергу нововисвячений диякон Василь висловив щиру подяку Митрополитові Андрію за уділене йому Таїнство Хіротонії та духовні отцівські настанови.

Звучали уставні многоліття.

 


Назад Усі новини