Опубліковано 07-04-2021


Слава Ісусу Христу!

 Ваше Високопреосвященство, дорогий наш архіпастирю Митрополите Андрію!

Вітаємо Вас із радісно-урочистим днем у Вашому житті та в

житті усієї Івано-Франківської єпархії  ПЦУ – 31-річницею єпископської хіротонії. Висока і почесна ноша єпископського служіння, але мало хто знає, яким нелегким є цей шлях. Нині Ви, дорогий Владико, з благоговінням  і душевним трепетом згадуєте, як 7 квітня 1990 року Господь по Своїй милості і любові покликав Вас на єпископське служіння. Всемилостивий Господь не випадково обрав саме Вас на святительське служіння в нелегкі часи випробувань для українського православ’я, даруючи Вам єпископський омофор тоді, коли на зорі нашої незалежності почалося й ІІІ відродження УАПЦ та вбачаючи у Вашій особі відданого і вірного духовного поводиря, під мудрим  проводом якого корабель Церкви Христової таки досягне спасенної пристані. І Ви як справжній апостол Христовий щиро відгукнулись на Його поклик,  гідно пройшли цей нелегкий шлях, несучи слово Євангельської істини до людських сердець та присвятивши усе своє життя становленню Єдиної Помісної Православної Церкви України, просвітництву людей та зміцненню в їхніх серцях православної віри.  Ваше ревне служіння Господеві, духовне керівництво і освіченість, постійні труди, твердість і стійкість у сповідуванні віри та відстоюванні ідей незалежності Церкви стали прикладом для наслідування Вас єпископатом і духовенством Православної Церкви та ввіреної їхній опіці пастви, а Ваші святительські проповіді, завжди наповнені глибоким змістом, проникають у найпотаємніші куточки людської душі, пробуджуючи в нас милосердя, співчуття, прагнення піклуватися про ближніх та творити добрі справи на землі. Тож сьогодні ми щиро радіємо, що Ваші труди і молитви увінчались успіхом – становленням і визнанням ПЦУ.

У цей знаменний день молитовно бажаємо Вашому Високопреосвященству духовної і тілесної кріпості, милостей і щедрот від Спасителя нашого Ісуса Христа та  Його благодатної допомоги у подальшому святительському служінні. Хай дні життя Вашого служіння будуть довгими, щедрими на дари Господні, сповненими радістю у Святому Дусі на многії і благії літа!

Іс полла Еті деспота

З любов’ю во Христі!

                         Секретар Єпархіального Управління                  м. прот. Богдан Романюк

 

                      Проректор ВБА                             м. прот. Євген Шувар

Також в день Свята Благовіщення Пресвятій Богородиці Митрополит Галицький Кир Андрій очолив святкове Богослужіння в Кафедральному Соборі Покрови Пресвятої Богородиці.

 


Назад Усі новини