Опубліковано 30-01-2021


Щороку 29 січня в Україні відзначають трагічну та водночас героїчну дату – роковини бою під Крутами. Цього дня з благословення Високопреосвященнійшого Кир Андрія, Митрополита Галицького, Керуючого Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, вікарій Івано-Франківської Єпархії Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло очолив відправу поминальної панахиди біля пам’ятника Борцям за волю України у м. Тлумачі. Преосвященному Владиці співслужили декан Тлумацький митр. прот. Василь Стадник, віце-канцлер Єпархії митр. прот. Роман Козак, духовенство Тлумацького деканату. Після відправи панахиди Владика Павло виголосив духовно-патріотичне слово до багаточисельної громади присутніх, від імені Митрополита Андрія привітав новообраного міського голову Тлумацької територіальної громади п. Ігоря Петрука з виявом великої довіри виборців та нагородив його Благословенною грамотою Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Після цього в храмі «Преображення Господнього» м. Тлумача відбулися збори Тлумацького деканату, на яких Владика Павло розповів про перебіг Архієрейського Собору, який відбувся в грудні 2020 року, а також про життя Церкви в цілому та Єпархії зокрема, а о. Роман Козак довів до відома присутніх інформацію про роботу Єпархіального управління та плани на 2021 рік.

На закінчення зборів присутні помолилися за вічний спокій новоспочилого митр. прот. Романа Олексюка, колишнього керуючого справами Київської патріархії, настоятеля парафії с. Слобідка Тисменицького деканату Івано-Франківсько-Галицької Єпархії ПЦУ.

Також цього дня з благословення Митрополита Андрія, митр. прот. Василь Максимишин, настоятель храму «Св. Духа» м. Івано-Франківська та прот. Микола Хрептак, настоятель храму «Різдва Христового» м. Івано-Франківська, взяли участь у поминальних заходах у Меморіальному сквері в м.Івано-Франківську, де було відслужено панахиду за загиблими в бою під Крутами.

 


Назад Усі новини