Опубліковано 10-11-2020


8 листопада 2020 року, з нагоди 150 – річчя від заснування храму, громаду Св. Вмч. Димитрія Солунського с. Рибне Косівського деканату, відвідав правлячий архієрей – Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ.

     Перед вхідною брамою Владику Андрія зустріли численні парафіяни і паломники, що прийшли хресною ходою із сусідніх сіл Кобаки і Слобідка та гості Храму. Далі найменші парафіяни зачитали віршовані привітання, піднесли запашний коровай та встеляючи дорогу пелюстками квітів, провели високого гостя до церковного порогу.

     Настоятель храму, митрофорний протоієрей Михайло Голомеджук, зустрів правлячого архієрея у притворі храму та піднісши хреста, запросив очолити святкове богослужіння і помолитися за усіх парафіян та весь український народ.

За богослужінням владиці співслужили: Кир Павло, Єпископ Коломийський, намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря, вікарій Івано-Франківської Єпархії; настоятель храму Преображення Господнього та храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Старі Кути м.прот. Дмитро Коцаба;

скитоначальник Свято-Покровського скита с. Кобаки Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря ігумен Ювеналій (Зінченко);

настоятель храму Св. Архистратига Михаїла с. Микитинці м.прот. Михайло Матіїшин;

настоятель храму Св. Володимира Великого смт. Кути м.прот. Михайло Будзан;

настоятель храму Св. Архистратига Михаїла с. Розтоки м.прот. Василь Тимчук;

настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, храму Св. Архистратига Михаїла с. Рожнів та храму Св. Миколая Чудотворця с. Кобаки м.прот. Павло Слободян;

настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста с. Кобаки прот. Іван Голомеджук;

настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Слобідка прот. Роман Голомеджук;

ієрей Юліан Тимчук та запрошене духовенство митр. прот. Микола Белей, митр. прот. Василь Дем'яник.

     На Малому вході, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Його Високопреосвященство нагородив настоятеля храму Воздвиження Чесного Хреста с. Кобаки прот. Івана Голомеджука високою церковною нагородою – митрою.

     Після Євангельського читання архіпастир звернувся до присутніх з повчальною проповіддю в якій наголосив про значення непохитності і стійкості у вірі, про велику силу молитовного заступництва святих та їх благословення.

 Під час богослужіння була піднесена молитва за Україну, воїнів-захисників та український народ.

     Після відпусту Архієрей нагадав історію місцевої святині та поділився своїми спогадами про попередній візит, який здійснив далекого 1996 року. В кінці літургії високопреосвященніший владика висловив слова подяки отцю Михайлу та парафіянам за багаторічну сумлінну працю у розбудові храму. Також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія, митрополит Андрій нагородив громаду Благословенною Митрополичою Грамотою, а настоятелю вручив орден Св. Арх. Михаїла ІІ ступеня,за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом і з нагоди 30-річчя пастирського служіння на парафії.

     Преосвященний Кир Павло, Єпископ Коломийський, привітав парафіян і усіх присутніх з величною подією та подарував до храм ікону Пресвятої Богородиці Угорницької, а о. Дмитра Коцабу пароха с. Старі Кути нагородив відзнакою Угорницької Обителі – орденом Прп. Іова Княгиницького ІІ ступеня з нагоди іменин.

Такий же орден отримав о. Роман Голомеджук парох с. Слобідка – за багаторічну співпрацю і допомогу обителі.

     На завершення високопреосвященніший владика Андрій вручив Єпархіальні церковні відзнаки:

орден Вмч. Юрія Переможця ІІ ступеня – Радишу Сергію Васильовичу – голові Рожнівського ОТГ;

орден Ап. Андрія Первозванного І ступеня – Фазану Івану Васильовичу – парафіянину-жертводавцю, Заслуженому лікарю України;

орден Св. Миколая Чудотворця ІІ ступеня – Федорчаку Олексію Стапеновичу – парафіянину-меценату;

орден Св. Володимира Великого ІІ ступеня – Ватричу Петру Петровичу – дякові храму;

орден Покрови Пресвятої Богородиці ІІ ступеня – Клапцуняк Анні Дмитрівні – скарбникові храму;

благословенними грамотами за жертовну працю і заслуги перед Церквою та Україною нагороджені: Погрибенник Мирослав Васильович – заступник голови Рожнівського ОТГ, Марчук Дмитро Филимонович – в.о. старости с. Рибне, братство, сестринство, хористи та численні парафіяни храму Вмч. Димитрія.

У свою чергу настоятель о. Михайло подякував владикам за їх молитви та привітання, з синівською любов’ю вручив букети квітів.

Відправа завершилась уставними многоліттями, водосвятним молебнем та освяченням пам’ятного хреста з нагоди ювілею святині.

 

 


Назад Усі новини