Опубліковано 26-12-2022


  25 грудня 2022 року Божого у двадцять восьму неділю після П’ятидесятниці Високопреосвященнійший Андрій Митрополит Галицький очолив Божественну літургію у кафедральному Свято-Покровському соборі м. Івано-Франківська.

  Його Високопреосвященству співслужили клірики собору та запрошене духовенство. Після потрійної єктенії владика возніс молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також, під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

  Наприкінці богослужіння митрополит Андрій виголосив слово проповіді на тему євангельського читання.

  Також цього дня до Свято-Покровського кафедрального собору завітали Франківські пластуни, які принесли Вифлеємський вогонь. У храмі їх зустрів ключар собору – митр. прот. Богдан Романюк, який щиро подякував за за таку чудову і відповідальну місію, адже вони діляться теплом та добром із тими, хто сьогодні дійсно цього потребує, єднають вогником родини, які через війну полишили свої домівки та зустрічають новорічні свята нарізно.

Пластуни розповіли, що цьогоріч основна місія Вифлеємського вогника – подарувати тепло тим, хто не може бути на Різдво вдома, оскільки він несе любов та затишок.


Назад Усі новини