Опубліковано 14-12-2022


  13 грудня Свята Православна Церква відзначає день пам’яті Святого Апостола Андрія Первозванного.

  У цей святковий день Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, молитовно відзначив день свого тезоіменитства.

  Напередодні, 12 грудня 2022 року, у Свято-Покровському Кафедральному Соборі Митрополит Андрій очолив відправу Всенічного бдіння в співслужінні кліру Собору та запрошеного духовенства. По закінченні відправи проповідь виголосив настоятель храму «Різдва Пресвятої Богородиці» с.Одаї Івано-Франківської деканату митр. прот. Михайло Петрів, після чого Його Високопреосвященство привітали голова Івано-Франківської територіальної громади п. Руслан Марцінків.

  В сам день свята Митрополит Андрій очолив відправу Божественної Літургії у Спасо-Преображенському Угорницькому чоловічому монастирі.

  В притворі Архіпастиря зустрів благочинний монастиря ігумен Сергій, який запросив Владику піднести молитви до Господа та подякувати за всі Його благодіяння.

  Високопреосвященнійшому Владиці співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, намісники та насельники монастирів Єпархії, отці-декани та духовенство Єпархії.

  Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за визволення від нашестя чужинців.

  На запричасному проповідував священник Свято-Покровського скита (с.Кулачківці) прот. Андрій Стасюк.

  Після закінчення Літургії Його Високопреосвященство виголосив повчальну проповідь на тему свята та привітав іменинників з Днем Ангела, побажавши всім здоров’я, миру, добра, Божого благословення, заступництва Пресвятої Богородиці та Святого Апостола Андрія.

  Владиці-Митрополиту склали вітання Єпископ Павло, отці-декани, фундатор монастиря п. Володимир Кафарський.

  Звучали уставні многоліття. Відправа завершилася спільним фото на згадку.

  Після закінчення Літургії Митрополит Андрій та Єпископ Павло у співслужінні духовенства відправили біля Стіни пам’яті загиблим прикарпатцям панахиду за вічний спокій всіх, хто віддав свої життя за волю і незалежність України.

 


Назад Усі новини