Опубліковано 26-09-2022


   25 вересня 2022 року Божого, у п’ятнадцяту неділю після П’ятидесятниці, неділю перед Воздвиженням, Високопреосвященнійший Андрій, митрополит Галицький, очолив святкове недільне богослужіння у храмі «Воздвиження Чесного Хреста» села Іванівці Коломийського деканату Івано-Франківської Єпрахії Православної Церкви України.

   Хресто-Воздвиженську парафію з Архіпастирським візитом митрополит Андрій відвідав на запрошення настоятеля храму прот. Василя Захарчука з нагоди освячення св. Престолу та оновлення храму.

   На церковному подвір’ї владику Андрія зустріли голова Парафіяльної ради та наймолодші парафіяни з віршованими привітаннями.

   Також на запрошення настоятеля храму на святкування прибули секретар Івано-Франківського Єпархіального управління ПЦУ митр. прот. Богдан Романюк, декан Коломийський митр. прот. Даниїл Коржинський, декан Надвірнянський митр. прот. Мирослав Хімейчук, священники Коломийського та Надвірнянського деканатів та численні віряни з навколишніх сіл. Зі своєю паствою розділити радість свята прибула громада УГКЦ с. Іванівців з настоятелем о. Ярославом.

   На святкуванні були присутні голова Коломийської територіальної громади п.Богдан Станіславський, страроста громади с. Іванівці п.Василь Мочернюк, екс-очільник Коломийської РДА п.Михайло Негрич.

   Богослужіння розпочалось освяченням св. Престолу та чином оновлення храму після реставрації.

   Під час Божественної літургії неодноразово лунали прохання про мир в Україні.

   На запричасному слово проповіді виголосив декан Коломийський митр. прот. Даниїл Коржинський.

   Після заамвонної молитви була звершена заупокійна панахида за попереднім настоятелем храму митр. прот. Михайлом Гундяком та колишнім очільником Івано-Франківської ОДА, багаторічним меценатом храмів Прикарпаття та Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Михайлом Вишиванюком.

Своїм мелодійним співом Богослужіння супроводжував Архієрейський хор Свято-Покровського Кафедрального собору м. Івано-Франківськ під керівництвом п.Юлії Гунчак.

На закінчення богослужіння, Владика звернувся до присутніх з повчальним словом, у якому закликав вірних, керуючись євангельськими словами, благочестиво проходити земне життя, щоб після смерті дати достойну відповідь перед нашим Спасителем та успадкувати долю праведників.

Також митрополит Андрій нагородив настоятеля храму прот. Василя Захарчука Благословенною грамотою Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія. Такими ж грамотами було нагороджено громаду храму та жертводавця Марчука Василя Петровича. Окрім того, грамотою Спасо-Преображенського монастиря та панно із зображенням Святої Угорницької обителі було нагороджено голову Коломийської ТГ п.Богдана Станіславського. Благословенними Архієрейськими грамотами також були нагороджені численні жертводавці та будівничі храму.

Також владика-митрополит на згадку для храму подарував ікону Божої Матері «Станіславівську». В свою чергу, прот. Василь Захарчук подякував митрополиту Андрію за Архіпастирські молитви та настанови і подарував панно із зображенням храму «Воздвиження Чесного Хреста».

Богослужіння в храмі завершилось уставним многоліттям та Хресним ходом навколо храму з читанням Св. Євангелія.

 


Назад Усі новини