Опубліковано 22-09-2022


21 вересня 2022 року Божого у селі Яківка Тлумацького деканату Івано-Франківської Єпархії Православної Церкви України, парафія відсвяткувала своє храмове свято, адже сільський храм посвячений на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Цього року свято було особливим, адже біля місцевого джерела із цілющою водою було споруджено каплицю, там і встановили статую Спасителя Господа Нашого Ісуса Христа, а також Чесний Хрест Господній. Цього дня на запрошення настоятеля храму митр. прот. Петра Кузьмина та релігійної громади до села прибули Правлячий Архієрей Високопреосвященнійший Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ та єпископ Коломийський, вікарій Івано-Франківської Єпархії Преосвященнійший владика Павло. Також на свято прибули декан Тлумацький митр. прот. Василь Стадник, декан Коломийський митр. прот. Даниїл Коржинський та священники Тлумацького і Коломийського деканатів.

На церковному подвір’ї з хлібом і сіллю митрополита Андрія зустрів голова Парфіяльної ради, а також побожними віршами вітали наймолодші парафіяни. Опісля настоятель запросив митрополита Андрія до храму, попросивши, щоби спільно помолитися за мир в Україні, за успіх у всякий добрій праці, та освятити новозбудовану каплицю та статую Ісуса Христа. Після слова владики розпочалася Божественна літургія.

Під час богослужіння були піднесені молитви за українське військо, яке захищає нашу Неньку Україну, за владу та народ. Після потрійної єктенії владика Андрій підніс молитву до Пресвятої Богородиці.

 На запричасному повчальне слово виголосив декан Тлумацький Василь Стадник.

Після Божественної літургії спільно піднесли молитву у панахиді за всіх спочилих воїнів української армії і зокрема за тих воїнів – жителів села, які віддали своє життя на полі бою.

Після завершення панахиди Його Високопреосвященство, митрополит Андрій звернувся до парафіян та гостей зі словом проповіді на тему свята, а також нагородив за сумлінну працю у розвитку Православної Церкви та України настоятеля храму митр. прот. Петра Кузмина відзнакою Блаженнійшого Митрополита  України Епіфанія – орденом «Архістратига Михаїла» 2-го ступеня та Благословенною грамотою Предстоятеля ПЦУ. Також з благословення Його Блаженства було нагороджено відзнакою «Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона» депутата Івано-Франківської обласної ради Яворського Андрія Михайловича за вагомий вклад і внесок у побудову каплиці та за щиру працю для розквіту Святої Православної Церкви. Також було нагороджено грамотами достойних парафіян, які приклали свої зусилля для процвітання храму Божого. На завершення урочистостей було звершено хресний хід до цілющого джерела, де й відбулося освячення новозбудованої каплиці-ротонди, Святого Хреста і статуї Спасителя. Після чину освячення було звершено водосвятний молебень, на завершення якого владики окпропили людей освяченою водою. З уст архієреїв лунали щирі побажання для громади та всього українського народу. Богослужіння було завершено уставним многоліттям та спільною фотографією.

 


Назад Усі новини