Опубліковано 28-07-2022


   28 липня 2022 року Божого, у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, Високопреосвященніший Андрій, митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією Православної Церкви України, очолив святкову Божественну літургію у Свято-Введенському храмі Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря.

   За Божественною Літургією митрополитові співслужили Преосвященнійший Сава, єпископ Донецький і Слов’янський, Преосвященнійший Павло, єпископ Коломийський – намісник обителі, братія монастиря та запрошене духовенство.

   Під час богослужіння лунали прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу та народ.

   Після потрійної єктенії митрополит Андрій возніс молитву до Святого Володимира Великого.

   На запричасному до прихожан монастиря з повчальним словом звернувся владика Сава. Після заамвонної молитви архієреї виголосили молитву за Україну.

   На завершення богослужіння владика-митрополит виголосив змістовну проповідь на тему свята та привітав з Днем небесного покровителя - святого рівноапостольного князя Володимира всіх хто носить це ім'я. Зокрема владика привітав фундатора Угорницького монастиря – п. Володимира Кафарського, а також привітав з Днем державності, який цього року відзначається вперше, представників влади – голову Коломийської районної військової адміністрації п. Любомира Глушкова, голову Коломийської районної ради п. Івана Угрина та голову Отинійської територіальної громади п. Олега Савчука, подарувавши їм на згадку панно з панорамою святої Угорницької обителі.

   Після завершення Літургії процесія вірних, під спів жалобної пісні «Плине кача», вирушила до пам’ятного хреста де було відслужено панахиду за вічний спокій душ всіх героїв новітньої доби, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

   Після відправи панахиди митрополит Андрій, військові, представники влади та силових структур поклали букети квітів до Стіни пам’яті героїв України.

   Богослужіння завершилося співом церковного гімну «Боже великий, єдиний…».

 

 

 

Назад Усі новини