Опубліковано 15-02-2022


08 лютого 2022 року Божого у Актовій залі Вищої Богословської Академії при Управлінні Івано-Франківської Єпархії ПЦУ відбулися збори духовенства Богородчанського, Верховинського, Галицького, Городенківського, Долинського, Калуського, Коломийського, Надвірнянського, Отинійського, Рогатинського, Тисменицького та Яремчанського деканатів, а 10 лютого 2022 року в храмі «Успіння Пресв. Богородиці» с. Пістинь – Косівського деканату.Збори розпочалися молитвою та благословенням Високопреосвященнійшого Кир Андрія, Митрополита Галицького, Керуючого Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, після чого всі присутні молитовно вшанували пам»ять духовенства та українських воїнів, які відійшли до вічності протягом минулого року. На зборах, окрім Митрополита Андрія, були присутні вікарій Івано-Франківської Єпархії Єпископ Коломийський Павло, секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк, отці-декани та духовенство деканатів.
 Високопреосвященнійший Владика Андрій ознайомив присутніх з життям Церкви та Єпархії. Зокрема Митрополит Андрій розповів про рішення Священного Синоду за минулий рік, після чого Владика Павло розповів про участь у відзначенні третьої річниці інтронізації Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України 03 лютого 2022 р. 
Секретар Єпархіального управління митр. прот. Богдан Романюк доповів про роботу управління за минулий рік, а юрист Єпархії митр. прот. Роман Козак ознайомив присутніх з перебігом процесу по реєстрації статутів парафій у новій редакції.
Після цього Архієреї та духовенство обговорили актуальні питання життя Єпархії, існуючі проблемні питання в роботі та шляхи їх вирішення.
Наприкінці зборів Митрополит Андрій від себе особисто, від імені Єпархіального управління, духовенства Єпархії, монашества та духовних шкіл привітав Єпископа Павла з четвертою річницею Архієрейської хіротонії, яку Владика Павло відзначатиме в день Стрітення Господнього.
Закінчилися збори молитвою та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини