Опубліковано 09-06-2021


06 червня 2021 року Божого, у четверту неділю після Пасхи, про сліпородженого, Високопреосвященнійший Кир Андрій, Митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, Священноархімандрит Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря, очолив Богослужіння в обителі.

Церковні дзвони сповістили про прибуття Правлячого Архієрея Єпархії. Владику-Митрополита традиційно зустріли хлібом-сіллю, після чого ігумен Сергій запросив Його Високопреосвященство піднести молитви до Воскреслого Христа та звершити Святу Літургію.

Високопреосвященнійшому Владиці співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря Преосвященнійший Єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської Єпархії, скитоначальник Свято-Покровського скита с. Кулачківці схиархімандрит Адам (Перванчук), скитоначальник Свято-Покровського скита с. Кобаки ігумен Ювеналій (Зінченко), декан Надвірнянський митр. прот. Мирослав Хімейчук, клірики Свято-Покровського Кафедрального Собору прот. Василь Олевич, прот. Роман Яцущак, братія монастиря та запрошене духовенство.

На Божественній Літургії були присутні голова Отинійської ОТГ Олег Савчук, староста села Угорники Ярослав Лудчак, прихожани монастиря, близька родина та духовні чада отця Адама, який у цей день відзначав 85-літній ювілей.

Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за визволення від пошесті згубної.

На Малому вході відбулося нагородження священнослужителів: возведення у сан протоієрея священника Андрія Стасюка та священника Василя Костишина, а також диякона Юрія Семеновича було нагороджено камилавкою.

Після Літургії Його Високопреосвященство виголосив повчальну проповідь на тему недільного Євангелія, а також привітав теплими словами схиархімандрита Адама з його ювілеєм. Також ювіляра було удостоєно церковної нагороди Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія – Ордена «Св. Архістр. Михаїла» ІІ ступеня. Владика Андрій подарував отцю Адаму книгу «Рідкісні акафісти» та подав духовні настанови. Ювіляра також привітали владика Павло, братія монастиря, близька родина та духовні чада.

Подячне слово мовив схиархімандрит Адам, який склав слова подяки Владиці Андрію за його святительскі молитви та благословення і подарував Владиці Андрію та Владиці Павлові букети троянд.

Відправа завершилася уставним многоліттям та спільним фото на згадку.

 


Назад Усі новини