Запитання священнику

Шановні відвідувачі нашого сайту

доводимо до вашого відома що у розділі 

"Запитання до нас" ви можете задавати питання, які мають  релігійно-духовний та богословський напрямок, відповіді на які для Вас стануть корисними, повчальними і принесуть користь Вашій душі. На нашому сайті ми не займаємося  обговоренням (осудженням) дій духовних осіб і взагальному кожної людини, і нагадуємо що кожний дасть за себе відповідь перед Богом тому:

 "Не судіть і не судимі будете"(Матвія 7:1-5).

Спаси Вас Господи за Ваше розуміння.

Також повідомляємо Вас про те що в розділі "Запитання до священика"ми ненадаємо інформації про розклад Богослужіннь у Кафедральному соборі "Покрови Пресвятої Богородиці" для отримання такої інформації звертайтеся безпосередньо до храму.

З християнською любов'ю!

  Адміністратор сайту!

 

Задати питання
  • Володимир 13/06/2020 17:50:57
    Слава Ісусу Христу! Хочу задати питання священнику. Мене цікавить, чи можна назвати майбутню дочку ім'ям Анна-Марія? Як це трактує православна церква? Наперед, щиро вдячний.
  • прот. Євген 14/06/2020 16:41:50
    Слава Навіки Богу Святому! Православна Церква завжди вчить і рекомендує щоб християни під час хрещення дітей називали їх християнськими іменами для того щоб дитина мала під час земного життя свого небесного покровителя до якого могла би звертатися в молитвах. У вашому випадку два імені є християнськими тому раджу вам назвати дитину одним іменем. Православна Церква не схвалює практики, коли людина використовує подвійне ім’я (Анна-Марія), або коли вона носить два різних імені – одне для церкви, інше для світського життя. Дуже часто мотиви такої поведінки цілком необґрунтовані, а є наслідком невігластва та зловживання забобонами чи відвертим язичництвом. Деякі «християни» вважають, що чим більше в людини імен, тим більше в неї буде й ангелів-охоронців і це є хибна думка. Не варто експериментувати з дитиною, приносячи її жертвою на вівтар моди. Подвійне ім’я, можливо й дійсно, звучить трохи оригінальніше, але завжди показує певну легковажність та релігійно-моральну незрілість самих батьків. Не менш дивно давати подвійне ім’я дитині з уваги лише на те, що батьки не змогли домовитись між собою, яке ім’я краще, наче це не дитина, а якась іграшка в їх руках. Із Заходу до нас приходить практика, коли дитині офіційно дають два або три імені, пропонуючи, коли вона виросте, самій обрати собі те, яке й буде більше до вподоби. При чому, з кожними роком кількість таких випадків постійно зростає. Також непоодинокі випадки, коли вступивши в шлюб іноземцем, українка дає два імені дитині, одне з яких наше, українське, а інше – притаманне традиціям того народу, з якого походить чоловік. З пастирського погляду, такій сім’ї можна порадити зупинити свій вибір на такому імені, яке однаково відоме як у нас, так і за кордоном. Тому я б не радив обтяжувати життя дитині визиваючи у неї роздвоєння особистості і вже з перших днів життя дитини іти проти рекомендацій Церкви пам'ятаючи слова з Святого Писання що Імена, написані на небесах "Та не тіштеся тим, що вам коряться духи, але тіштесь, що ваші ймення записані в небі. ( Луки 10:20)
  • Людмила 03/06/2020 09:15:34
    Слава Ісусу Христу. Я живу у Донецькій області ! У нас тут церкви Московського Патриархату ! Хрестилася також в цій церкві ! І ікони і Євангліє від цієї церкви, але я молюся дома.Зараз після отримання Автокефалії можна мені молитися біля цих ікон на українській мові? Не буде це гріхом! Я не хочу ходити в цю церкву, яка славить Кирила Дякую !
  • прот. Євген 03/06/2020 09:57:51
    Слава Навіки Богу Святому! Дорога сестро во Христі Людмило ви можите спокійно продовжувати молитися перед цими іконами на тій мові, якій вам краще звертатися до Бога і гріха тут зовсім не має, основна вимога до ікон щоб вони були освяченні священнослужителем, всі церкви які є православними мають однакове вчення про Бога, тільки адміністративно можуть підпорядковуватиь по різному, залежно від країни де знаходиться церква чи, як склалось історично. Тому якщо у Вас немає можливості ходити до храму який належить до Православної Церкви України то раджу Вам заради спасіння своєї душі всеж таки ходити в той храм в який ви ходили не звертаючи увагу на його підпорядкування прийде час і все стане на свої місця головне що у Вас є свій вибір і своє про українське переконання, чим більше у тому храмі буде таких, як ви тим скоріше він стане Укрїнським. Ми молимося в храмі до Бога все інше другорядне. Будемо вірити і молитися що прийде час і у Вас буде також Українська церква. Спаси Вас Господи!

Розділи сайту

Звернення Високопреосвященнійшого Митрополита Галицького, керуючого Івано-Франківською Єпархією Кир Андрія
1